Marinovaná ryba na rajčatech a rozmarýnu

Suroviny

očištěná ryba (kapr, losos, lín)
1,5 kg
rajčata
200 g
citrón
1 ks
rozmarýn
dle chuti
sůl
dle chuti
olivový olej
2 PL
ostrý kečup
2 PL
balsamikový ocet
1 PL
sladká sójová omáčka
1 PL
cukr
1 ČL

Postup přípravy:

Marináda: 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce ostrého kečupu, 1 lžíce balsamikového octa, 1 lžíce sladké sójové omáčky, 1 lžička cukru

Rybu ponecháme vcelku, pokapeme ji citronovou šťávou, osolíme a vložíme do zapékací mísy. Všechny přísady na marinádu dobře promícháme, touto směsí rybu potřeme, mísu překryjeme potravinovou fólií a rybu necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Pak ji obložíme nakrájenými rajčaty, okořeníme rozmarýnem, vložíme do vyhřáté trouby a rybu pečeme tak dlouho, dokud není měkká a na povrchu se neutvoří kůrčička. Hotovou rybu naporcujeme a podáváme s vařenými nebo pečenými brambory.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.11.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist