Marinovaná ryba na rajčatech a rozmarýnu

Suroviny

očištěná ryba (kapr, losos, lín)

1,5 kg

rajčata

200 g

citrón

1 ks

rozmarýn

dle chuti

sůl

dle chuti

olivový olej

2 PL

ostrý kečup

2 PL

balsamikový ocet

1 PL

sladká sójová omáčka

1 PL

cukr

1 ČL

Postup přípravy:

Marináda: 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce ostrého kečupu, 1 lžíce balsamikového octa, 1 lžíce sladké sójové omáčky, 1 lžička cukru

Rybu ponecháme vcelku, pokapeme ji citronovou šťávou, osolíme a vložíme do zapékací mísy. Všechny přísady na marinádu dobře promícháme, touto směsí rybu potřeme, mísu překryjeme potravinovou fólií a rybu necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Pak ji obložíme nakrájenými rajčaty, okořeníme rozmarýnem, vložíme do vyhřáté trouby a rybu pečeme tak dlouho, dokud není měkká a na povrchu se neutvoří kůrčička. Hotovou rybu naporcujeme a podáváme s vařenými nebo pečenými brambory.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.11.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist