Pyré z hrášku s vejcem

Suroviny

hrášek
800 g
vývar
8 dcl
ančovičky
8 ks
česnek
2 stroužky
toustový chléb
4 plátky
máslo
40 g
sůl
dle chuti
listová petržel
dle chuti

Postup přípravy:

Do hrnce nalijeme vývar, přidáme oloupaný stroužek česneku a necháme přejít varem. Do vývaru nasypeme rozmrazený hrášek, přidáme máslo (asi 20 g) a na nízkém plameni uvaříme doměkka – asi 15 minut. Vše rozmixujeme a dáme stranou. Na másle připravíme z vajec „volská oka“. Na pánvičce na másle osmahneme nakrájený stroužek česneku a ančovičky. Na talíře upravíme hráškové pyré, položíme volské oko a ochutíme rozpuštěnými ančovičkami. Podáváme s nasucho osmahnutým toustovým chlebem.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.3.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist