Pyré z hrášku s vejcem

Suroviny

hrášek

800 g

vývar

8 dcl

ančovičky

8 ks

česnek

2 stroužky

toustový chléb

4 plátky

máslo

40 g

sůl

dle chuti

listová petržel

dle chuti

Postup přípravy:

Do hrnce nalijeme vývar, přidáme oloupaný stroužek česneku a necháme přejít varem. Do vývaru nasypeme rozmrazený hrášek, přidáme máslo (asi 20 g) a na nízkém plameni uvaříme doměkka – asi 15 minut. Vše rozmixujeme a dáme stranou. Na másle připravíme z vajec „volská oka“. Na pánvičce na másle osmahneme nakrájený stroužek česneku a ančovičky. Na talíře upravíme hráškové pyré, položíme volské oko a ochutíme rozpuštěnými ančovičkami. Podáváme s nasucho osmahnutým toustovým chlebem.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist