Chutney s kaki

Suroviny

čerstvé zralé kaki Persimon Bouquet
2 kg
olej
3 PL
červená cibule
2 ks
nastrouhaný zázvor
2 PL
červená kápie
1 ks
ananasový džus
2 dcl
vinný ocet
1 dcl
hnědý cukr
4 PL
garam masala
1,5 PL
chilli
1 špetka
sůl
1 šálků
opražených nasekaných makadamových nebo jiných ořechů
1 hrst

Postup přípravy:

Kaki oloupeme a nakrájíme nahrubo. Cibuli nakrájíme na malé kostičky. V rendlíku rozehřejeme tuk a necháme cibuli zesklovatět. Přidáme zázvor a na malé kostičky nakrájenou kapii a restujeme 2 minuty. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Zastříkneme octem a necháme jej odpařit. Nakonec vložíme kaki a vaříme další minutu. Zalijeme džusem, přidáme koření a lehce osolíme. Vaříme cca 30 minut, až se tekutina odpaří. Odstavíme z ohně a smícháme s ořechy.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.11.2013 7:02| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist