Pórkové omeletky se žampióny

porkove-omeletky-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

pórek
1 ks
menší žampión
6 ks
vejce
8 ks
smetana 33%
2 PL
máslo
4 PL
sůl, mletý pepř
dle chuti
nakládaná kapie
dle chuti

Postup přípravy:

Očištěné žampióny rozkrájíme na plátky a dáme zatím stranou. Důkladně omytý pórek nakrájíme na tenká kolečka i se zelenou částí. V pánvi rozpustíme máslo a dvě lžíce si ponecháme stranou. Na zbylém nejprve dosklovita orestujeme pórek. Vyndáme jej a do výpeku dáme žampióny. Restujeme, dokud se všechna voda z hub neodpaří. Vejce rozšleháme se smetanou, solí a pepřem. Lívanečník potřeme vždy trochou másla, vlijeme trochu vaječné hmoty. Tu obložíme trochou žampionů a posypeme částí pórku. Necháme srazit. Takto připravíme všechny omeletky. Na talířích je ozdobíme nudličkami kapie.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.6.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist