Pomazánka z avokáda se zakysanou smetanou

Suroviny

avokádo
1 ks
zakysaná smetana
4 PL
česnek
2 stroužky
sůl a pepř
dle chuti
citrónová šťáva
dle chuti

Postup přípravy:

  • Avokádo má pecku, kterou je potřeba vyjmout. Docílíme toho tak, že ho rozpůlíme.
  • Omyté avokádo v misce rozmačkáme vidličkou, tvrdší avokádo lze dát do chopperu.
  • K rozmačkanému avokádu přidáme zakysanou smetanu a česnek, dáme špetku soli, pepře a zakápneme citrónovou šťávou.
  • Důkladně promícháme, aby se ingredience spojily, servírujeme na jednohubkách zdobenými lehce strouhané citrónové kůry.
  • Předem je dobré pomazánku nechat v lednici 2 hodiny vychladit. Je svěží a velice chutná. Neodolá jí ani čerstvý křupavý chléb.

Pro vegetariány a sportovce je avokádo tou pravou vzpruhou. Obsahuje hodně vitamínů, minerálů, stopových prvků a také nenasycené mastné kyseliny. Mohou ho i děti a těhotné ženy. Pomáhá v boji proti vysoké hladině cholesterolu, zlepšuje paměť, je zdrojem bílkovin. Dokonce je dobré i na zmírnění menstruačních potíží, což jistě ocení každá žena. V neposlední řadě se podílí na tvorbě červených krvinek a podporuje kardiovaskulární systém. Zařaďte avokádo do svého jídelníčku, nebudete litovat. Podaří se vám s ním odbourat i nějaké kilogramy navíc. Lze ho jíst čerstvé, ale pomazánkou rozhodně nic nezkazíte.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.2.2014 8:35| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist