Pochoutka v křehkém těstíčku se slaninou

Suroviny

hladká mouka

150 g

uzená slanina

100 g

mozzarella

100 g

chladné máslo

75 g

smetana

1 dcl

černé olivy

3 PL

jemně nasekaná petrželová nať

2 PL

studená voda

1 PL

vejce

1 ks

sůl

dle chuti

Postup přípravy:

Z mouky, soli, nakrájeného másla a lžíce vody rychle zpracujeme těsto, které necháme 1 hodinu v chladu odpočinout. Pak z něho nakrájíme stejné kousky, které vtlačíme do připravených forem a vytvarujeme mističky. Vejce, smetanu, sůl, mletý pepř rozšleháme. Do směsi vmícháme olivy, na kousky nakrájenou slaninu a petrželku. Náplň rozdělíme do misek. V troubě při 190°C pečeme asi 15 minut. Potom na nádivku v mističkách položíme po silnějším plátku mozzarelly a dopékáme, až těsto zrůžoví a mozzarella na povrchu je rozpuštěná.

Postup: k proseté mouce promíchané s trochou soli nakrájíme na kousky chladné máslo. To nožem zapracujeme do mouky a prsty připravíme drobivou moučnou směs. Přilijeme studenou vodu a chladnýma rukama rychle uhněteme vláčné těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladu 1 hodinu odpočinout. Těsto rozdělíme na osm stejných kousků. Ty vtlačíme do máslem vymazaných forem – košíčků nebo mističek. Prsty těsto stejnoměrně vytvarujeme. Přečnívající okraje těsta rádýlkem odkrojíme. Do mističek rozdělíme náplň. Po zhruba 15 minutách pečení navrch každé náplně položíme silnější plátek mozzarelly a dopečeme.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.3.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist