Pochoutka v křehkém těstíčku se slaninou

Suroviny

hladká mouka
150 g
uzená slanina
100 g
mozzarella
100 g
chladné máslo
75 g
smetana
1 dcl
černé olivy
3 PL
jemně nasekaná petrželová nať
2 PL
studená voda
1 PL
vejce
1 ks
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Z mouky, soli, nakrájeného másla a lžíce vody rychle zpracujeme těsto, které necháme 1 hodinu v chladu odpočinout. Pak z něho nakrájíme stejné kousky, které vtlačíme do připravených forem a vytvarujeme mističky. Vejce, smetanu, sůl, mletý pepř rozšleháme. Do směsi vmícháme olivy, na kousky nakrájenou slaninu a petrželku. Náplň rozdělíme do misek. V troubě při 190°C pečeme asi 15 minut. Potom na nádivku v mističkách položíme po silnějším plátku mozzarelly a dopékáme, až těsto zrůžoví a mozzarella na povrchu je rozpuštěná.

Postup: k proseté mouce promíchané s trochou soli nakrájíme na kousky chladné máslo. To nožem zapracujeme do mouky a prsty připravíme drobivou moučnou směs. Přilijeme studenou vodu a chladnýma rukama rychle uhněteme vláčné těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladu 1 hodinu odpočinout. Těsto rozdělíme na osm stejných kousků. Ty vtlačíme do máslem vymazaných forem – košíčků nebo mističek. Prsty těsto stejnoměrně vytvarujeme. Přečnívající okraje těsta rádýlkem odkrojíme. Do mističek rozdělíme náplň. Po zhruba 15 minutách pečení navrch každé náplně položíme silnější plátek mozzarelly a dopečeme.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.3.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist