Plněné kynuté ranečky se slaninou a žampióny

plnene-kynute-ranecky-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

polohrubá mouka
250 g
libová anglická slanina
120 g
žampión
100 g
olej
2 PL
vlažné mléko
1,25 dl
vejce
1 ks
žloutek
1 ks
cibule
1 ks
droždí
20 g
cukr
1 špetka
sůl, mletý peř
dle chuti
kmín
dle chuti
máslo na potření pečicího papíru
dle potřeby

Postup přípravy:

Do hrnku rozdrobíme droždí, přisypeme cukr, přilijeme tři lžíce mléka a přidáme špetku mouky. Rozmícháme, zakryjeme utěrkou a v teple necháme vykynout. Z mouky, kvásku, vejce, soli a zbylého vlažného mléka zaděláme tužší těsto, které necháme v teple pod utěrkou kynout 1 hodinu. Mezitím na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu a kousky hub. Restujeme, dokud se všechna voda z hub nevypaří. Potom směs odstavíme a necháme vychladnout. Vykynuté těsto pomocí mouky rozválíme na plát, ze kterého vykrájíme čtverečky asi 7 x 7 cm. Na každý dáme trochu nádivky, přeložíme a pevně přimáčkneme. Ze zbylého těsta připravíme tenké proužky, kterými ozdobně ovineme ranečky. Na plech vyložený pečicím papírem a potřený máslem naskládáme ranečky, spojem dolů. Necháme je ještě 10 minut kynout. Potom je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem. Upečeme je dozlatova v troubě vyhřáté na 175°C.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.11.2019 2:02| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist