Perlička s medovou mrkví

Suroviny

perlička
1 ks
anglická slanina
8 plátků
bílé víno
0,5 dcl
olivový olej
2 PL
šalvěj
8 lístků
sůl
dle chuti
mrkev
500 g
máslo
40 g
med
2 PL
zázvor
30 g

Postup přípravy:

Medová mrkev: 500 g oloupané mrkve, 40 g másla, 2 lžíce medu, 30 g čerstvého oloupaného zázvoru,  sůl

Perličku očistíme, rozdělíme na 4 porce, osolíme je a zprudka opečeme na pánvi s rozehřátým olejem. Necháme je zchladnout, pak na každou porci položíme 2 lístky šalvěje a vše obtočíme dvěma plátky slaniny. Takto připravené porce rozložíme do pekáčku, podlijeme je vínem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Mezitím v hluboké pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a při střední teplotě ji krátce osmahneme. Když je mrkev napůl měkká, přidáme na jemné plátky nakrájený zázvor, podle potřeby přilijeme 2 – 3 lžíce vody, přidáme med, osolíme a za občasného míchání podusíme tak, aby mrkev zůstala uprostřed pevná. Asi po 20 minutách pečení z pekáčku vyjmeme prsíčka a stehýnka pečeme ještě dalších 20 minut. Hotové maso rozdělíme na talíře, přidáme podušenou mrkev a podáváme s různě upravenými brambory.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.5.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist