Pangas v pekanovém obalu s parmezánem

Suroviny

pangase (po cca 200 g)
4 ks
jader pekanových ořechů
100 g
parmezánu
50 g
strouhané citrónové kůry
1 ČL
jemně nasekané petrželové nati
2 PL
citrónu
1 ks
másla
40 g
nového koření
3 ks
bobkového listu
2 ks
sůl, pepř
dle chuti
estragon
dle chuti

Postup přípravy:

Do kastrolu dejte omyté a osušené porce ryb, zalijte je těsně k povrchu horkou vodou, přidejte bobkový list, nové koření, celý pepř, šťávu z ½ citrónu a kousek citrónové kůry, můžete přidat i několik větviček estragonu a zvolna vařte (táhněte, voda nemá bublat) 10 minut. Ořechy umelte nebo jemně nasekejte, nechte si lžíci stranou na podsypání, zbytek smíchejte s jemně nastrouhaným parmezánem, petrželkou, citrónovou kůrou, solí a pepřem. Plech vyložte pečícím papírem a posypte ho trošičku ořechy, rozložte na ně porce ryb, posypte ořechovou směsí a nakonec poklaďte vločkami nebo tenkými plátky másla. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 10 minut. Podávejte s různě upravenými bramborami.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.1.2017 1:29

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist