Ořechové kornoutky s lískooříškovým krémem

Suroviny

vlašský ořech
300 g
moučkový cukr
200 g
vejce
1 ks
rum
2 PL
mléko
300 ml
vanilkový pudink
1 ks
cukr
2 PL
máslo
75 g
nutela
4 PL
čokoládová poleva
250 g

Postup přípravy:

Kornoutky: 300 g mletých vlašských ořechů, 200 g moučkového cukru, 1 vejce, 2 lžíce rumu, moučkový cukr na vál
Krém: 300 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudinku, 2 lžíce krupicového cukru, 75 g másla, 4 lžíce nutely, 250 g čokoládové polevy

1. Z tvrdšího papíru (např. ze čtvrtky)vystříháme 40 čtverečků o straně asi 7 cm. Stočíme je do kornoutků a upevníme kancelářskou sponkou nebo škrobovým lepidlem.
2. Z mletých ořechů, cukru, vejce a rumu vypracujeme těsto. Na válu poprášeném moučkovým cukrem ho rozválíme na plát přibližně 2 mm silný a nožem ho rozdělíme na čtverce o straně 6 sm. Čtverečky poté obmotáme okolo papírových kornooutků a na chladném místě je 2 dny necháme vysychat.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

3. V troše mléka rozmícháme pudinkový prášek. Zbylé mléko osladíme a přivedeme k varu. Přilijeme do něj připravenou zálivku a uvaříme hustý pudink, který za občasného promíchání necháme vychladnout. Pak z něj, změklého másla a nutely vyšleháme hladký krém.
4. Ořechové kornoutky opatrně stáhneme z papírové šablony a z části namočíme do čokoládové polevy. Po zaschnutí je pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou naplníme lískooříškovým krémem.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.7.2011 10:46| autor: marcelinak

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist