Mrkvový salát s fenyklem

mrkvovy-salat-s-fenyklem-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

očištěná mrkev
300 g
čerstvý fenykl
300 g
hroznové víno nejlépe bez pecek
200 g
pomeranč
1 ks
med nebo hnědý cukr
1 ČL
jemně nastrouhaný zázvor
1 ČL
kvalitní olej
1 PL
čerstvě mletý pepř
dle chuti
mořská sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Fenykl omyjte, překrojte podélně napůl, vykrojte tuhý spodek a najemno ho nakrouhejte na struhadle nebo nakrájejte ostrým nožem. Vložte ho do misky, osolte, pokropte olejem, promněte a nechte 5 – 10 minut odležet. Pak k němu přidejte na nudličky nakrouhanou mrkev, jemně nastrouhaný zázvor, med a vymačkanou šťávu z pomeranče. Promíchejte, podle chuti osolte a opepřete a nechte ještě krátce v chladu rozležet.

Náš tip: před podáváním můžete posypat fenyklovou natí.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.5.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist