Mleté maso v těstovinovém salátu s fazolkami

Suroviny

těstoviny (motýlky-farfalle)
250 g
mleté maso (hovězí + vepřové)
250 g
olej
2 PL
kečup
2 PL
sušená bazalka
1-2 ČL
mletá paprika
1/2 ČL
velká červená paprika
1 ks
mražené zelené fazolky
350 g
cibule
1 ks
česnek
1 stroužek
bílý balsamikový ocet
1 PL
slunečnicový olej
5 PL
sůl
dle chuti
mletý barevný pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a vmícháme spolu s kečupem k masu. Směs osolíme, opepříme, přisypeme bazalku, mletou papriku. Vše důkladně promícháme. Těstoviny vsypeme do vroucí osolené vody a uvaříme je dle návodu. Potom těstoviny scedíme. Fazolky také vsypeme do osolené vody a vaříme je 5 – 6 minut. Potom je scedíme a necháme okapat. Na 3 lžících oleje opečeme masovou směs. Neustále ji mícháme. Opékáme asi 10 minut, potom ji ještě 10 minut dusíme. Omytou a osušenou papriku rozkrojíme, vyjmeme semínka a papriku nakrájíme na tenké plátky. Do pánve k masu vmícháme těstoviny, fazolky a vše lehce promícháme. Zbylý olej prošleháme s octem, utřeným česnekem a solí. Salát posypeme nudličkami papriky a pokapeme zálivkou. Zlehka promícháme a podáváme.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist