Minutková telecí plec s muškátovým květem

Suroviny

telecí plecko
400 g
smetana
2 PL
žloutek
1 ks
máslo
40 g
sůl, petrželová nať
dle chuti
muškátový květ
dle chuti
hladká mouka
dle potřeby
olej
dle potřeby
vývar z kostí a zeleniny
dle potřeby

Postup přípravy:

Žloutek s máslem dobře vymícháme, přidáme nastrouhaný muškátový květ, sůl, nasekanou petrželovou nať, semleté maso, smetanu a vše pořádně promícháme. Ze směsi tvoříme oválné placky, které na oleji po obou stranách pomalu opečeme dozlatova. Opečené řízky vyndáme, tuk zaprášíme troškou mouky, zalijeme vývarem, zamícháme, potom vložíme řízky a ještě trochu podusíme. Podáváme s dušenou rýží nebo vařenými brambory.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.2.2018 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist