Minutková telecí plec s muškátovým květem

Suroviny

telecí plecko

400 g

smetana

2 PL

žloutek

1 ks

máslo

40 g

sůl, petrželová nať

dle chuti

muškátový květ

dle chuti

hladká mouka

dle potřeby

olej

dle potřeby

vývar z kostí a zeleniny

dle potřeby

Postup přípravy:

Žloutek s máslem dobře vymícháme, přidáme nastrouhaný muškátový květ, sůl, nasekanou petrželovou nať, semleté maso, smetanu a vše pořádně promícháme. Ze směsi tvoříme oválné placky, které na oleji po obou stranách pomalu opečeme dozlatova. Opečené řízky vyndáme, tuk zaprášíme troškou mouky, zalijeme vývarem, zamícháme, potom vložíme řízky a ještě trochu podusíme. Podáváme s dušenou rýží nebo vařenými brambory.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.2.2018 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist