Meduňkový sirup s citrónem

Suroviny

stonky meduňky
20 ks
citron
3 ks
třtinový cukr
1 kg
voda
1500 ml

Postup přípravy:

Vodu převaříme a necháme vychladnout. Meduňku omyjeme pod proudem studené vody, natrháme její lístky a přidáme na kolečka nakrájený citrón. Vše vložíme do svařené vody a na chladném místě necháme stát 36 hodin. Poté výluh slijeme přes gázu do hrnce, vsypeme třtinový cukr a na mírném plameni jej rozpustíme. Lehce vychladlý sirup poté nalijeme do vypláchnutých sklenic.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.6.2015 9:04| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist