Masové kuličky s omáčkou tahíne

masove-kulicky-s-omackou-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

mleté maso (hovězí a vepřové)

500 g

velká cibule

2 ks

zelená petrželka

1 svazeček

kari koření

2 ČL

omáčka tahíne

2 PL

citrónová šťáva (z 1 ks citrónu)

1 ks

sůl, pepř

dle chuti

olej

dle potřeby

Postup přípravy:

V míse smíchejte maso, nadrobno nakrájenou 1 cibuli, nasekanou petržželku, sůl, pepř a koření. Ze směsi vytvarujte navlhčenýma rukama kuličky velikosti ořechu a opečte je v horkém oleji dočervena. Druhou cibuli nakrájejte na kolečka a opečte na oleji dozlatova. Omáčku tahíne dobře promíchejte s citrónovou šťávou a sklenicí vody. Vlijte do kastrolu, přiveďte k varu a přidejte kuličky a opečenou cibuli. Vše společně vařte při mírné teplotě 30 minut. Podávejte s dušenou rýží.

Info: Tahíne je sezamová pasta, kterou lze zakoupit v obchodech se zdravou výžživou nebo s orientálními potravinami.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.11.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist