Masové kuličky s omáčkou tahíne

masove-kulicky-s-omackou-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

mleté maso (hovězí a vepřové)
500 g
velká cibule
2 ks
zelená petrželka
1 svazeček
kari koření
2 ČL
omáčka tahíne
2 PL
citrónová šťáva (z 1 ks citrónu)
1 ks
sůl, pepř
dle chuti
olej
dle potřeby

Postup přípravy:

V míse smíchejte maso, nadrobno nakrájenou 1 cibuli, nasekanou petržželku, sůl, pepř a koření. Ze směsi vytvarujte navlhčenýma rukama kuličky velikosti ořechu a opečte je v horkém oleji dočervena. Druhou cibuli nakrájejte na kolečka a opečte na oleji dozlatova. Omáčku tahíne dobře promíchejte s citrónovou šťávou a sklenicí vody. Vlijte do kastrolu, přiveďte k varu a přidejte kuličky a opečenou cibuli. Vše společně vařte při mírné teplotě 30 minut. Podávejte s dušenou rýží.

Info: Tahíne je sezamová pasta, kterou lze zakoupit v obchodech se zdravou výžživou nebo s orientálními potravinami.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.11.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist