Marquise s anglickým krémem

Suroviny

hořká čokoláda 80%
250 g
máslo
125 g
vejce
4 ks
vanil. lusk - dřeň
1 ks
žloutky
2 ks
cukr
50 g
mléko
250 ml

Postup přípravy:

Na marquise nakrájíme čokoládu na kousky, rozpustíme a necháme vychladnout.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Přidáme měkké máslo a třeme, až vznikne jednolitá hmota. Postupně přišleháme jednotlivá vejce a vanilkovou dřeň.

Malou pudinkovou formu vyložíme průsvitnou fólií a naplníme čokoládovou hmotou. Dáme přes noc do chladničky.

Druhý den na anglický krém ušleháme žloutky s cukrem, až vznikne pěna. Svaříme mléko a odstavíme ze sporáku. Žloutkovou pěnu vložíme do horké vodní lázně, šleháme a pozvolna přiléváme mléko. Stále šleháme a necháme 1 přejít varem. Ihned vyjmeme z lázně a šleháme dalších 5 minut. Necháme vychladnout. Čokoládovou hmotu podáváme s krémem.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.6.2011 8:37| autor: MARSYZ

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist