Marquise s anglickým krémem

Suroviny

hořká čokoláda 80%
250 g
máslo
125 g
vejce
4 ks
vanil. lusk - dřeň
1 ks
žloutky
2 ks
cukr
50 g
mléko
250 ml

Postup přípravy:

Na marquise nakrájíme čokoládu na kousky, rozpustíme a necháme vychladnout.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Přidáme měkké máslo a třeme, až vznikne jednolitá hmota. Postupně přišleháme jednotlivá vejce a vanilkovou dřeň.

Malou pudinkovou formu vyložíme průsvitnou fólií a naplníme čokoládovou hmotou. Dáme přes noc do chladničky.

Druhý den na anglický krém ušleháme žloutky s cukrem, až vznikne pěna. Svaříme mléko a odstavíme ze sporáku. Žloutkovou pěnu vložíme do horké vodní lázně, šleháme a pozvolna přiléváme mléko. Stále šleháme a necháme 1 přejít varem. Ihned vyjmeme z lázně a šleháme dalších 5 minut. Necháme vychladnout. Čokoládovou hmotu podáváme s krémem.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.6.2011 8:37| autor: MARSYZ

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist