Marmeláda z jahod

Suroviny

dobře vyzrálých jahod
1 kg
cukru
0,5 kg
citróny
1 až 2 ks

Postup přípravy:

Umyté jahody nakrájíme na kousky do hrnce se silným dnem, zasypeme cukrem a necháme 1-2 hodiny uležet. Společně se šťávou z citrónu za stálého míchání pomalu vaříme. Až směs dostane hustotu sirupu, plníme jí čisté zavařovací sklenice asi 1 cm pod okraj, uzavřeme a ještě horké sklenice otočíme na 10-20 minut na víčko. Pak obrátíme zpět a necháme vystydnout.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.6.2014 9:20| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist