Malé roládičky s ovocem

Suroviny

vejce

4 ks

horká voda

5 PL

vanilinový cukr

1 balíček

moučkový cukr

180 g

polohrubá mouka

180 g

kypřicí prášek do pečiva

1 ČL

zavařenina na potření

dle potřeby

šlehačka a ovoce na ozdobení

dle potřeby

tuk na vymazání

dle potřeby

hrubá mouka na vysypání

dle potřeby

Postup přípravy:

Alobal velikosti plechu vymažeme tukem, vysypeme moukou a položíme na plech. Žloutky ušleháme s horkou vodou, vanilinovým cukrem a větší částí moučkového cukru do zhoustnutí (nejlépe v elektrickém šlehači). Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého zašleháme zbývající cukr. Sníh zlehka vmícháme – spolu s prosetou moukou smíchanou s práškem do pečiva – do žloutkové pěny. Těsto rozetřeme na alobal a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme prudčeji, aby těsto nepřeschlo a dalo se dobře stočit. Ještě horký piškot přikryjeme vlhkou, dobře vyždímanou utěrkou a odstraníme alobal. Teplý plát piškotového těsta potřeme zavařeninou a pokrájíme na menší čtverce (8 – 10 cm), které stočíme do malých roládek. Roládky položíme „švem“ na tác a po vychladnutí ozdobíme šlehačkou a ovocem.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.4.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist