Malé roládičky s ovocem

Suroviny

vejce
4 ks
horká voda
5 PL
vanilinový cukr
1 balíček
moučkový cukr
180 g
polohrubá mouka
180 g
kypřicí prášek do pečiva
1 ČL
zavařenina na potření
dle potřeby
šlehačka a ovoce na ozdobení
dle potřeby
tuk na vymazání
dle potřeby
hrubá mouka na vysypání
dle potřeby

Postup přípravy:

Alobal velikosti plechu vymažeme tukem, vysypeme moukou a položíme na plech. Žloutky ušleháme s horkou vodou, vanilinovým cukrem a větší částí moučkového cukru do zhoustnutí (nejlépe v elektrickém šlehači). Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého zašleháme zbývající cukr. Sníh zlehka vmícháme – spolu s prosetou moukou smíchanou s práškem do pečiva – do žloutkové pěny. Těsto rozetřeme na alobal a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme prudčeji, aby těsto nepřeschlo a dalo se dobře stočit. Ještě horký piškot přikryjeme vlhkou, dobře vyždímanou utěrkou a odstraníme alobal. Teplý plát piškotového těsta potřeme zavařeninou a pokrájíme na menší čtverce (8 – 10 cm), které stočíme do malých roládek. Roládky položíme „švem“ na tác a po vychladnutí ozdobíme šlehačkou a ovocem.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.4.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist