Makovec s jablky a skořicí

Suroviny

polohrubá mouka
280 g
pudinkový prášek vanilkový
1 balení
mák mletý
220 g
jablka
700 g
máslo
50 g
cukr
250 g
vejce
2 ks
mléko
2,5 dcl
prášek do pečiva
1 balení
soda
1 ČL
hřebíček
4 ks
skořice
2 ČL
rum
1 PL

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Žloutky vyšleháme s cukrem, máslem a jednou lžící horké vody do pěny, přidáme další lžíci horké vody a šleháme dále. Smícháme mouku, pudinkový prášek, prášek do pečiva, mák, rozdrcené hřebíčky, skořici a po částech vmícháváme do žloutkové pěny společně s mlékem a rumem. Jablka oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Vmícháme do těsta. Nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Dáme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech a pečeme při 150 stupních asi 40 minut.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.7.2011 8:06| autor: corralla

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist