Kuřecí stehýnka v jogurtové marinádě

kureci-stehynka-1100x618.jpg

Suroviny

kuřecí spodní stehna

8 ks

žlutá paprika

1 ks

červená paprika

1 ks

bílý tučný jogurt

500 g

petržel

1 svazek

malá feferonka

1 ks

česnek

2 stroužky

vývar

1 dl

tabasco

1 ČL

olivový olej

dle potřeby

sůl

dle chuti

Postup přípravy:

Maso vložíme do mísy a posypeme nadrobno nasekanou petrželí, solí, česnekem, feferonkou a dobře promícháme. Do jogurtu nalijeme 5 lžic olivového oleje, čajovou lžičku tabasca, krátce vyšleháme a nalijeme do mísy s masem. Utěsníme a necháme marinovat minimálně 3 hodiny. Stehna vyjmeme z marinády, lžičkou odstraníme jogurtovou marinádu a vložíme do velké pánve a ze všech stran rychle osmahneme. Podlijeme vývarem, snížíme teplotu pod pokličkou dusíme asi 30 minut. Několikrát otočíme a přidáváme postupně marinádu. Na pánvi osmahneme na oleji proužky papriky, až změknou přidáme k masu. Dosolíme a podáváme s bílým chlebem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.5.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist