Krůtí prsíčka s celerovým salátem

kruti-prsicka-s-celerovym-salatem-1100x618.jpg

Suroviny

krůtí prso (asi 0,75 kg)

1 ks

středně velký celer

1 ks

kyselejší jablko

1 ks

pevná hruška

1 ks

citrón

2 ks

cukr

1 PL

česnek

4 stroužky

slanina

70 g

rozmarýn

2 snítky

hrubě nasekané ořechy

4 PL

sůl, čerstvě podrcený pepř

dle chuti

zelená petrželka

dle chuti

Postup přípravy:

Celer oloupejte, nakrájejte ho na tenké nudličky, vložte do kastrolu a zalijte šťávou z citrónu. Přidejte cukr a sůl, zalijte vodou, aby byl těsně ponořený a povařte asi 5 minut (skoro doměkka). Nechte s tekutinou vychladnout. Slaninu nakrájejte na klínky a česnek na půlky. Maso omyjte, osušte, prošpikujte slaninou a česnekem. Osolte ho, opepřete, přidejte snítky rozmarýnu, vložte do pekáčku, zakryjte poklicí a pečte asi 50 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Poklici odstraňte, maso podle potřeby podlijte a dopečte dozlatova. Z celeru slijte tekutinu, přidejte do něj na nudličky nakrájené jablko a hrušku, osolte, opepřete, zalijte šťávou z druhého citrónu, posypte nasekanými ořechy a zlehka promíchejte. Maso nakrájejte na tenké plátky, ozdobte zelenou petrželkou a podávejte se salátem. Můžete doplnit pečivem nebo i jinou přílohou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.6.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist