Kančí kýta se zeleninou na smetaně

Suroviny

kančí kýta
1 kg
cibule
100 g
slanina
50 g
máslo
80 g
celer
250 g
sůl
pepř
citron
1 ks
bobkový list
1 ks
hřebíček
1 ks
sladká smetana
250 ml
hladká mouka
50 g

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Maso očistěte, odblaňte, prošpikujte slaninou a celerem a duste na osmažené cibuli.

Po chvíli podlijte, přidejte koření a duste, dokud maso nezměkne. Pak jej vyjměte, vydušenou šťávu zahustěte moukou, osmažte a přidejte kousek citrónové kůry. Zřeďte vodou, provařte a nakonec přidejte smetanu.

Do omáčky nastrouhejte zbytek syrového celeru a vařte do zhoustnutí. Pak ji přeceďte, vložte do ní maso a prohřejte.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.12.2011 3:51| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist