Kančí kýta se zeleninou na smetaně

Suroviny

kančí kýta
1 kg
cibule
100 g
slanina
50 g
máslo
80 g
celer
250 g
sůl
pepř
citron
1 ks
bobkový list
1 ks
hřebíček
1 ks
sladká smetana
250 ml
hladká mouka
50 g

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Maso očistěte, odblaňte, prošpikujte slaninou a celerem a duste na osmažené cibuli.

Po chvíli podlijte, přidejte koření a duste, dokud maso nezměkne. Pak jej vyjměte, vydušenou šťávu zahustěte moukou, osmažte a přidejte kousek citrónové kůry. Zřeďte vodou, provařte a nakonec přidejte smetanu.

Do omáčky nastrouhejte zbytek syrového celeru a vařte do zhoustnutí. Pak ji přeceďte, vložte do ní maso a prohřejte.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.12.2011 3:51| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist