Jemná domácí šunka s medem

Suroviny

králičí, kuřecí či slepičí maso
1 kg
rychlosůl
30 g
mořská sůl
30 g
cukr
1 ČL
mléko
1 dcl
voda
1/2 dcl
med

Postup přípravy:

Králičí, kuřecí nebo slepičí maso umeleme, vepřové nakrájíme na větší kousky. Přilijeme mléko, vodu, přidáme sůl, rychlosůl, med a cukr. Maso během 30-ti minut několikrát důkladně promícháme. Necháme 48 hodin uležet v ledničce. Po dvou dnech, kdy jsme občas maso promíchali, dáme jej do obalu na tlačenky, který jsme z jedné strany důkladně zajistily provázkem. Hmotu pořádně namačkáme a zavážeme pevně i druhý konec (nesmí tam zůstat žádný vzduch!). Šunku vaříme asi 2 hodiny při teplotě 80 °C.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.12.2015 10:44| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist