Jemná domácí šunka s medem

Suroviny

králičí, kuřecí či slepičí maso
1 kg
rychlosůl
30 g
mořská sůl
30 g
cukr
1 ČL
mléko
1 dcl
voda
1/2 dcl
med

Postup přípravy:

Králičí, kuřecí nebo slepičí maso umeleme, vepřové nakrájíme na větší kousky. Přilijeme mléko, vodu, přidáme sůl, rychlosůl, med a cukr. Maso během 30-ti minut několikrát důkladně promícháme. Necháme 48 hodin uležet v ledničce. Po dvou dnech, kdy jsme občas maso promíchali, dáme jej do obalu na tlačenky, který jsme z jedné strany důkladně zajistily provázkem. Hmotu pořádně namačkáme a zavážeme pevně i druhý konec (nesmí tam zůstat žádný vzduch!). Šunku vaříme asi 2 hodiny při teplotě 80 °C.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.12.2015 10:44| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist