Husí játra s marmeládou

Suroviny

husích nebo kachních jater
300 g
hřebíčku
5 ks
sůl, pepř
dle chuti
mléko
dle potřeby
sádlo
dle potřeby

Postup přípravy:

Tučná husí játra vyčistíme, odblaníme, důkladně vypereme v mléce, hodně prosolíme a ochutíme pepřem. Do jater napícháme několik hřebíčků tak, aby konce vyčnívaly ven. Do malého pekáčku nalijeme husí sádlo, osolíme, vložíme připravená játra a zvolna pečeme při 200 stupních v předehřáté troubě asi 30 minut. Játra vyjmeme, odstraníme hřebíček a i se sádlem necháme vychladnout. Podáváme s toustovým chlebem nasucho opečeném na grilu. Vhodným doplňkem jsou kyselé marmelády nebo ovoce marinované v rumu, například švestky.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.1.2017 11:27

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist