Husí játra s marmeládou

Suroviny

husích nebo kachních jater

300 g

hřebíčku

5 ks

sůl, pepř

dle chuti

mléko

dle potřeby

sádlo

dle potřeby

Postup přípravy:

Tučná husí játra vyčistíme, odblaníme, důkladně vypereme v mléce, hodně prosolíme a ochutíme pepřem. Do jater napícháme několik hřebíčků tak, aby konce vyčnívaly ven. Do malého pekáčku nalijeme husí sádlo, osolíme, vložíme připravená játra a zvolna pečeme při 200 stupních v předehřáté troubě asi 30 minut. Játra vyjmeme, odstraníme hřebíček a i se sádlem necháme vychladnout. Podáváme s toustovým chlebem nasucho opečeném na grilu. Vhodným doplňkem jsou kyselé marmelády nebo ovoce marinované v rumu, například švestky.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.1.2017 11:27

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist