Hovězí vývar s játrovou rýží a nudlemi

Suroviny

voda

1,5 l

sůl

1/2 ČL

hovězí žebro

400 g

menší mrkev

2 ks

petržel

1 ks

menší celer

1/4 ks

cibule

1 ks

vepřová játra

300 g

česnek

3 stroužky

starší rohlík

1 ks

majoránka

1 ČL

vejce

1 ks

mletý pepř

dle chuti

strouhanka

dle chuti

uvařené nudle

4 PL

nasekaná petrželka

2 PL

Postup přípravy:

Na knedlíčky: 300 g vepřových jater, 3 stroužky česneku, kousek staršího rohlíku, l lžičku majoránky, mletý pepř, sůl, 1 vejce, strouhanku

Vložka do polévky: 4 lžíce uvařených nudlí, 2 lžíce nasekané petrželky

Maso omyjeme, vložíme do studené osolené vody a vaříme. Asi 30 minut před dovařením masa přidáme očištěnou a omytou zeleninu. Mezitím připravíme játrové knedlíčky. Na knedlíčky očistíme a pokrájíme játra, oloupeme česnek a vše umeleme na masovém strojku. Nakonec umeleme kousek staršího rohlíku. Do játrového základu přidáme rozemnutou majoránku, mletý pepř, sůl, vejce, zahustíme strouhankou tak, aby směs byla tužší a šly z ní dělat malé knedlíčky. Když je zelenina i maso měkké, vývar přecedíme, přivedeme do varu a vložíme do polévky připravené játrové knedlíčky, které vaříme dle velikosti 3-5 minut. Maso a zeleninu vyjmeme ze zavářky a rozkrájíme na malé kousky. Potom vše opět vložíme do polévky, přidáme vařené nudle a dle potřeby polévku dochutíme solí. Jednotlivé porce polévky posypeme drobně sekanou petrželkou.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist