Hovězí vývar s játrovou rýží a nudlemi

Suroviny

voda
1,5 l
sůl
1/2 ČL
hovězí žebro
400 g
menší mrkev
2 ks
petržel
1 ks
menší celer
1/4 ks
cibule
1 ks
vepřová játra
300 g
česnek
3 stroužky
starší rohlík
1 ks
majoránka
1 ČL
vejce
1 ks
mletý pepř
dle chuti
strouhanka
dle chuti
uvařené nudle
4 PL
nasekaná petrželka
2 PL

Postup přípravy:

Na knedlíčky: 300 g vepřových jater, 3 stroužky česneku, kousek staršího rohlíku, l lžičku majoránky, mletý pepř, sůl, 1 vejce, strouhanku

Vložka do polévky: 4 lžíce uvařených nudlí, 2 lžíce nasekané petrželky

Maso omyjeme, vložíme do studené osolené vody a vaříme. Asi 30 minut před dovařením masa přidáme očištěnou a omytou zeleninu. Mezitím připravíme játrové knedlíčky. Na knedlíčky očistíme a pokrájíme játra, oloupeme česnek a vše umeleme na masovém strojku. Nakonec umeleme kousek staršího rohlíku. Do játrového základu přidáme rozemnutou majoránku, mletý pepř, sůl, vejce, zahustíme strouhankou tak, aby směs byla tužší a šly z ní dělat malé knedlíčky. Když je zelenina i maso měkké, vývar přecedíme, přivedeme do varu a vložíme do polévky připravené játrové knedlíčky, které vaříme dle velikosti 3-5 minut. Maso a zeleninu vyjmeme ze zavářky a rozkrájíme na malé kousky. Potom vše opět vložíme do polévky, přidáme vařené nudle a dle potřeby polévku dochutíme solí. Jednotlivé porce polévky posypeme drobně sekanou petrželkou.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist