Gratinovaný zeleninový nákyp s masem a zeleninou

gratinovany-zeleninovy-nakyp-s-masem-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

mrkev
300 g
květák
300 g
mladá kedlubna
300 g
pečené nebo dušené libové maso
500 g
hladká mouka
30 g
mléko
200 ml
vejce
1 ks
máslo
100 g
sůl, pepř
dle chuti
zelená petrželka
dle chuti
tuk na vymazání formy
dle potřeby

Postup přípravy:

Mouku opražte a rozmíchejte dobře v mléce. Ochuťte solí a uvařte na hladký bešamel. Zeleninu nakrájejte na kostičky, podlijte vodou, osolte a poduste doměkka. Do chladného bešamelu přimíchejte zeleninu, na kostičky nakrájené maso, rozkvedlané vejce a dochuťte solí a pepřem. Do vymazané formy vlijte směs, vložte do předem vyhřáté trouby a upečte při 180°C. Před podáváním posypte nasekanou zelenou petrželkou.

Tip: nákyp je možné upéct přiklopené ve vodní lázni, pak se na povrchu nevytvoří kůrka.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.7.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist