Falešné kyselo s brambory a houbami

Suroviny

větší brambory
3 ks
sušené houby
hrst
vejce
5 ks
cibule
1 ks
rostlinný olej
hovězí bujón
máslo
PL
pepř
sůl
celý kmín
ocet

Postup přípravy:

Dáme vařit asi dva litry vody. Do vody nakrájíme oloupané brambory na malé kostičky, přidáme jeden hovězí bujón, hrst sušených hub, pepř asi tak na špičku nože, špetku soli, špetku celého kmínu a necháme vařit.

Mezitím si na troše rostlinného oleje osmahneme mírně do zlatova jemně nakrájenou cibulku. Když je hotová nalijeme na ni asi pět rozmíchaných vajec a na mírnem plameni za stálého míchání připravíme takto míchaná vajíčka.

Pozor – nechat spíše mírně nedodělaná! Umíchaná vejce rozkvedláme do polévky tak aby v ní plavaly jemné kousky. Polévku odstavíme a těsně před vypnutím přelijeme asi lžící do tmava přepáleného másla. Dochutíme několika polévkovými lžícemi octa.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist