Domácí koblížky s čokoládovou polevou

Suroviny

droždí
30 g
krupicový cukr
30 g
polohrubá mouka
500 g
mléko
350 ml
hera
40 g
žloutek
3 ks
rum
1 PL
sůl
1 špetka
strouhaní citronová kůra
1 špetka
hladká mouka na vysypání válu
dle potřeby

Postup přípravy:

Do misky rozdrobíme droždí. Přidáme lžičku cukru, asi 3 lžíce mouky a 4 lžíce vlažného mléka. Vymícháme kvásek a necháme ho vzejít. Změklou Heru utřeme se zbylým cukrem. Zašleháme žloutky a rum. Vmícháme zbylou mouku promíchanou se solí a citrónovou kůrou. Přidáme zbylé mléko a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké těsto a v teple ho necháme vykynout.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném válu na silnější plát a skleničkou z něj vykrájíme kolečka. Pomocí malé formičky uprostřed nich vypíchneme kolečko. Koblihy necháme znovu nakynout. Pak je otočíme. Když koblihy vykynou i z druhé strany, usmažíme je v rozpáleném oleji dozlatova.(Když jste líní jako já , tak to kydněte do friťáku, ale pozor, aby nebyl hnusnej olej !)

Hotové donuty odložíme na savý ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk. Když zchladnou, polijeme je čokoládovými polevami a dle fantazie dozdobíme.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.8.2012 10:36| autor: Terunka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist