Carpaccio s meruňkovým přelivem

carpaccio-s-merunkovym-prelivem-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

zralé meruňky
500 g
krystalový cukr
2 lžíce
skořice
1/4 lžičky
šťáva z citrónu
1,5 ks
škrobová moučka
1 lžička
středně velká sladká jablka
2 ks
vyzrálé hrušky
2 ks
fíky
2 ks

Postup přípravy:

Meruňky omyjte, vypeckujte, dejte do kastrolu, zalijte šťávou z citronu, podlijte 100 ml vody, přidejte skořici a povařte. Rozmixujte je ponorným mixérem, přidejte škrobovou moučku rozmíchanou v trošce vody a nechte přejít varem. Odstavte, vychlaďte ve studené vodě a dejte na chvíli dobře vychladit do lednice. Ovoce omyjte a osušte, jablka a hrušky překrojte na půl a vykrojte jaderník a tuhá vlákna. Ovoce nakrájejte na tenké dílky, zalijte citronovou šťávou, promíchejte a rozložte na talíře. Každou porci přelijte meruňkovou omáčkou a můžete lehce poprášit skořicí.

Tip: Omáčku můžete připravit také z broskví.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.3.2020 10:22| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist