Bramborový špíz se zeleninou a žampiony

Suroviny

uvařené brambory ve slupce
2 ks
cibule
1/2 ks
anglická slanina
100 g
cherry rajčata
6 ks
zelená paprika
1 ks
žampiony
6 ks
barevný drcený pepř
bylinková sůl
kmín
dle chuti
olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Brambory důkladně omyjeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě téměř do měkka. Necháme je vychladnout. Nakrájíme si ostatní suroviny. Vše napícháme střídavě na grilovací jehly, vložíme na plech či kamen, pokapeme olejem a okořeníme kmínem, bylinkovou solí a drceným pepřem. Dáme do trouby vyhřáté na 200°C asi na 15 minut, nakonec dopečeme asi 5 minut pod grilem. K těmto špízům se nejlépe hodí tatarská omáčka smíchaná s česnekem nebo teplá omáčka ze smetany a nivy.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist