Bramborový nákyp v rajské omáčce

bramborovy-nakyp-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

cibule
2 ks
česnek
1 stroužek
olej
4 PL
rajče
400 g
bobkový list
1 ks
sladká paprika
1/2 ČL
sůl, pepř
dle chuti
oregano
dle chuti
cukr
1/2 ČL
brambora
500 g
máslo
3 PL
smetana
2 PL
muškátový oříšek
1 špetka
vejce
4 ks

Postup přípravy:

Připravte rajskou omáčku z drobně nakrájených 2 cibulí a stroužku česneku, které nechte zesklovatět na 4 lžících oleje, přidejte 400 g oloupaných nakrájených rajčat, bobkový list, 1/2 lžičky sladké papriky, sůl, pepř, oregano, 1/2 lžičky cukru a duste 30 minut. Dále oloupejte a nakrájejte 500 g brambor. Vařte je 15 minut, sceďte, prolisujte, vmíchejte do nich 3 lžíce másla, 2 lžíce smetany, sůl, pepř, špetku muškátového oříšku, 4 žloutky a nakonec sníh ušlehaný ze 4 bílků a špetky soli. Hmotou naplňte máslem vymazané 4 formičky. Pečte ve vodní lázni v troubě při 180 °C 30 minut dozlatova. Podávejte s rajskou omáčkou.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.6.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist