Bramborová roláda s kuřecím masem a špenátem

Suroviny

bramborové těsto
1 balíček
kuřecí prsa
400 g
anglická slanina
100 g
česnek
3-4 stroužky
mražený špenát
100 g
smetana
1 ks
cibule
1-2 ks
kapie
1 ks
muškátový květ dle chuti
sůl dle chuti
olej
alobal

Postup přípravy:

Bramborové těsto připravíme podle návodu na obalu a necháme ho odpočinout. Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme kuřecí prsa, které jsme nakrájeli na malé kostičky. Orestujeme tak, aby se maso nespojilo v jeden kus. Je třeba ho dobře míchat. Poté přidáme špenátový protlak, který jsme nechali rozmrazit, osolíme, přidáme utřený česnek a krátce orestujeme. Papriku očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Vmícháme do směsi a přidáme muškátový květ. Nakonec přidáme smetanu a krátce povaříme, aby smetana zhoustla. Připravené těsto rozválíme na tenký plát tvaru obdelníku, na který rozložíme slaninu a připravenou směs z masa. Zabalíme do rolády. Aby držela tvar, je důležité, ji zabalit do alobalu a pevně utáhnout. Takto připravenou roládu vaříme ve vroucí vodě cca 25-30 minut.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.2.2011 7:00| autor: Handale

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist