Bezlepkový slaný koláč (quiche)

Suroviny

bezlepkové mouky Nomix
260 g
hladké kukuřičné nebo pohankové mouky
40 g
másla
120 g
malé vejce
1 ks
mléka
90 ml
kypřícího prášku do pečiva
6 g
trochu soli (cca 3g)
žampiónů
4-5 ks
vejce
3 ks
zakysané smetany
70 g
kousek pórku
nať cibulky
nastrouhaného sýru (parmezán)
1 hrst
trochu kmínu, soli a pepře

Postup přípravy:

Sypké suroviny promícháme a pak je s ostatními prohněteme.  Vznikne vláčné těsto (podobné třeba lineckému), které necháme asi 20 minut odležet. Těsto do formy vtlačíme nebo ho rozválíme na placku a na válečku přeneseme do formy a upravíme tak, aby těsto krylo i okraje formy. Dno těsta lehce popícháme vidličkou. Aby si uchovalo tvar, můžeme jej  zatížit fazolemi položenými na kousek pečícího papíru. Těsto dáme asi na 15 minut předpéct do trouby na 180°C. Vyjmeme jej z trouby, vlijeme do něj připravenou náplň: Kousek pórku nakrájíme a orestujeme na olivovém oleji, přidáme 4 až 5 větších žampiónů nakrájených na plátky, trochu drceného kmínu a soli. V misce rozšleháme 3 vejce se 70 g zakysané smetany, přidáme orestované žampióny, pokrájenou zelenou nať cibulky a strouhaný parmezán. Okraje těsta můžeme potřít rozšlehaným vejcem a shora ještě posypeme sýrem. Pečeme ještě 20-25 minut, aby se náplň propekla. Hotový koláč necháme chvíli stát ve formě, teprve pak ho vyklopíme.

 

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.2.2015 11:35| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist