Bazalkové pesto s parmazánem

Suroviny

bazalkových lístků
2 hrsti
pinií
50 g
česneku
2 stroužky
strouhaného parmazánu
50 g
chilli papričky
dle chuti
sůl, pepř
dle chuti
olivový olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Opláchněte bazalkové lístky a otřepte z nich vodu. Nastrouhejte parmazán a na suché pánvi zlehka opečte pinie. Všechny ingredience dejte do mixéru a zalijte je pořádnou dávkou olivového oleje. Několikrát zkuste pulsně stisknout. Dle potřeby dolijte olej, osolte a opepřete. Pesto dejte do skleniček a zavařte je. Takto vám vydrží celé měsíce. Je ale třeba ho vždy zalít dalším olejem, který pomáhá konzervovat!

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.7.2016 7:07| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist