Aspik se zeleninou a vejcem

Suroviny

bílé želatiny

40 g

vajec

2 ks

krůtí šunky

320 g

sterilované zeleniny

800 g

vody

1600 ml

Postup přípravy:

Sterilovanou zeleninu sceďte a nálev ponechte. Množství nálevu doplňte vodou do 1600 ml. Podle chuti můžete dosolit, dokyselit apod. Dejte do hrnce spolu s želatinou a nechte chvíli bobtnat. Mezitím do osmi misek naskládejte na dno vejce, okapanou zeleninu a šunku. Za stálého míchání zahřejte nálev s želatinou do teploty kolem 60 stupňů Celsia. Nesmí se vařit! Nalijte na dno misek s částí surovin a nechte zchladnout. Po zchladnutí přidejte ostatní šunku, vejce a zeleninu a dolijte zbylou želatinou. Dejte do chladničky ztuhnout. Doporučuje se cca na 5-6 hodin.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.1.2017 4:21

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist