Aspik se zeleninou a vejcem

Suroviny

bílé želatiny

40 g

vajec

2 ks

krůtí šunky

320 g

sterilované zeleniny

800 g

vody

1600 ml

Postup přípravy:

Sterilovanou zeleninu sceďte a nálev ponechte. Množství nálevu doplňte vodou do 1600 ml. Podle chuti můžete dosolit, dokyselit apod. Dejte do hrnce spolu s želatinou a nechte chvíli bobtnat. Mezitím do osmi misek naskládejte na dno vejce, okapanou zeleninu a šunku. Za stálého míchání zahřejte nálev s želatinou do teploty kolem 60 stupňů Celsia. Nesmí se vařit! Nalijte na dno misek s částí surovin a nechte zchladnout. Po zchladnutí přidejte ostatní šunku, vejce a zeleninu a dolijte zbylou želatinou. Dejte do chladničky ztuhnout. Doporučuje se cca na 5-6 hodin.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.1.2017 4:21

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist