Aspik se zeleninou a vejcem

Suroviny

bílé želatiny
40 g
vajec
2 ks
krůtí šunky
320 g
sterilované zeleniny
800 g
vody
1600 ml

Postup přípravy:

Sterilovanou zeleninu sceďte a nálev ponechte. Množství nálevu doplňte vodou do 1600 ml. Podle chuti můžete dosolit, dokyselit apod. Dejte do hrnce spolu s želatinou a nechte chvíli bobtnat. Mezitím do osmi misek naskládejte na dno vejce, okapanou zeleninu a šunku. Za stálého míchání zahřejte nálev s želatinou do teploty kolem 60 stupňů Celsia. Nesmí se vařit! Nalijte na dno misek s částí surovin a nechte zchladnout. Po zchladnutí přidejte ostatní šunku, vejce a zeleninu a dolijte zbylou želatinou. Dejte do chladničky ztuhnout. Doporučuje se cca na 5-6 hodin.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.1.2017 4:21

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist