Zeleninové lívanečky s uzeninou

zeleninove-livanecky-s-uzeninou-1100x618.jpg

Suroviny

očištěná míchaná zelenina (mrkev, hrášek, kapusta, květák, kedlubna)

600 g

menší cibule

1 ks

měkký salám (nebo jiná uzenina)

100 g

máslo

30 g

vejce

3 ks

mouka polohrubá

5 PL

kari

1 špetka

sůl, pepř

dle chuti

tuk na smažení

dle potřeby

Postup přípravy:

Očištěnou zeleninu pokrájejte na malé kousky. Cibuli nakrájejte najemno a vložte ji do pánve na rozehřáté máslo. Osmahněte ji, přidejte k ní zeleninu, osolte, okořeňte, podlijte trochou vody a duste doměkka. V dušené zelenině musí být všechna voda odpařená. Do vychladlé zeleninové směsi vmíchejte najemno nakrájený salám a vejce rozšlehaná s moukou. Těsto dávejte lžící nebo naběračkou do rozehřátého tuku a usmažte po obou stranách malé nebo větší lívanečky. Podávejte je s vařenými bramborami nebo pečivem, kečupem či tatarskou omáčkou a hlávkovým salátem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.8.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist