Zapečený pórek s pršutem a sýrem

Suroviny

pórek

4 ks

pršuto

12 plátky

máslo

1 ČL

vejce

1 ks

12% smetana

100 ml

ementál

80 g

sůl

1 špetka

pepř

1 špetka

parmezán

25 g

Postup přípravy:

Pórky očistěte, omyjte a nakrájejte na 10 cm dlouhé špalíčky (jen bílou část). Vložte je do vroucí osolené vody a vařte asi 8 minut, vyjměte a nechte okapat. Jednotlivé kousky zabalte do tenkých plátků pršutu a naskládejte je do máslem vytřené zapékací mísy. Rozšlehejte vejce se smetanou, solí a pepřem, do tekutiny vmíchejte jemně nastrouhaný ementál a vše nalijte na pórek. Povrch posypte nastrouhaným parmezánem, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 20 minut.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.4.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist