Zapečený pórek s pršutem a sýrem

Suroviny

pórek

4 ks

pršuto

12 plátky

máslo

1 ČL

vejce

1 ks

12% smetana

100 ml

ementál

80 g

sůl

1 špetka

pepř

1 špetka

parmezán

25 g

Postup přípravy:

Pórky očistěte, omyjte a nakrájejte na 10 cm dlouhé špalíčky (jen bílou část). Vložte je do vroucí osolené vody a vařte asi 8 minut, vyjměte a nechte okapat. Jednotlivé kousky zabalte do tenkých plátků pršutu a naskládejte je do máslem vytřené zapékací mísy. Rozšlehejte vejce se smetanou, solí a pepřem, do tekutiny vmíchejte jemně nastrouhaný ementál a vše nalijte na pórek. Povrch posypte nastrouhaným parmezánem, vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi 20 minut.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.4.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist