Zapečená uzená makrela s eidamem na toastech

Suroviny

uzená makrela
1 ks
toast
4 ks
rajčata
4 plátky
máslo
1 ČL
pórek
1/2 ks
smetana
1 dcl
eidam
100 g
sůl
petrželka

Postup přípravy:

Makrelu zbavíme hlavy, páteřní kosti a kůže. Pórek nakrájíme na kolečka. Toastový chléb připravíme v topinkovači.

Na másle necháme zesklovatět pórek, zalijeme ho smetanou a vložíme celé dvě poloviny makrely. Vše přivedeme k varu a jakmile se ryba prohřeje, přendáme ji na talířek a uchováme na teple. Smetanu necháme vydusit. Poloviny makrel šikmo rozkrojíme na čtyři porce.

Na opečené toasty rozdělíme pórek dušený na smetaně, makrelu, plátek rajčete a zasypeme strouhaným eidamem. Krátce zapečeme pod rozpáleným grilem, dokud se sýr nerozpustí.
Zdobíme zelenou petrželkou a podáváme teplé.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.7.2011 4:05| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist