zampionova-omacka.jpg

Žampionová omáčka se smetanou

1. Žampiony si očistíme a nakrájíme na malé kostičky.  2. Orestujeme na pánvi na rozpuštěném másle, přidáme kmín a majoránku.3. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme.4. Měkké žampiony přelijeme mlékem s moukou a dáme bujon (podle chuti).5. Omáčka nám postupně zhoustne, už jí zjemníme jen...

Diskuze

16 komentářů

    s
    stana1

    Houbové omáčky mám rád.

    b
    bobina1

    žampionovou omáčku mám ráda.

    s
    sumka55

    houbové omáčky máme rádi, zrovna dneska jsem dělala z hlívy ústřičné, jen nedávám majoránku

    b
    bobina1

    Ani já nedávám.

    m
    martinnatr

    omáčky milujeme a mohou být i bez masa

    j
    jankac

    Žampionová omáčka je môj obľúbený obed. Pripravujem ju aj ja takto. Netreba mi k nej žiadne mäso.

    l
    lidka2

    Žampiony máme rádi a tahle omáčka je naše oblíbená. I maso na žampionech .-)

    l
    ladouch

    Houby jsou u nás oblíbené a to hodně,tento recept vyzkouším, bude to zase něco jiného,

    l
    lucik21

    žampionovou omáčku dělám i z lesních hub

    b
    bobina1

    Já taky, ale už to není žampionová, ale houbová.

    v
    viki11

    Žampionová omáčka je velmi chutná omáčka. Dá se připravovat na více způsobů, nejlepší je se smetanou.

    b
    bobina1

    Smetana tam rozhodně patří.

    b
    Bobina1

    Hobovou omáčku máme doma všichni rádi.

    g
    glady

    hřiby máme rádi, žampionovou omáčku děláváme

Zpět na recept

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist