Velikonoční vykrajovaní zajíci s polevou

vykrajovani-zajici-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

hladká mouka
280 g
vanilkový cukr
1 balíček
moučkový cukr
240 g
hera
150 g
citrónová kůra
1 ČL
vejce
2 ks
bílek
1 ks
citrónová šťáva
1 PL
olej
2-3 kapky

Postup přípravy:

Na vále zpracujte na vláčné těsto 280 g hladké mouky, vanilkový cukr, 100 g moučkového cukru, 150 g Hery, lžičku nastrouhané citrónové kůry a 2 vejce. Zabalte ho do fólie a nechte v chladu rozležet. Pak těsto tence vyválejte, vykrájejte zajíčky, vajíčka nebo jiné tvary (můžete vyválet pramínky a splést malé pomlázky), dejte je na plech vyložený pečícím papírem a zvolna v předehřáté troubě upečte dorůžova. Vychladlé ozdobte bílkovou polevou, kterou můžete rozdělit na části a obarvit ji potravinářským barvivem.

Bílková poleva: utřete bílek, lžíci citrónové šťávy, 2-3 kapky oleje a cca 140 g moučkového cukru na hladkou polotekutou polevu.

Hodnocení

2  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.4.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist