Topinky se smržem a cibulkou

topinky-se-smrzi-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

veka
1 ks
vejce
8 ks
menší čerstvý smrž
150 g
máslo
150 g
jarní cibulka
1-2 ks
sůl, mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Veku nakrájíme na plátky, potřeme je máslem, rozložíme je na plech a rozpečeme je v troubě vyhřáté na 200 °C. Cibulky nakrájíme najemno a opečeme je na zbylém másle (část natí si necháme stranou). Přidáme očištěné smrže a společně vše opečeme. Pak smrže vyjmeme, do pánve nalijeme rozšlehaná vejce, osolíme je, opepříme a za stálého míchání je necháme zhoustnout. Vaječnou směs rozdělíme na horké rozpečené plátky veky, ozdobíme je opečenými smrži, posypeme nakrájenou cibulovou natí a ihned podáváme.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.11.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist