Teplý camembert s brusinkami a pažitkou

camembert-s-brusinkami-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

vyzrálý camembert
1 ks
brusinková zavařenina
dle chuti
pomerančová šťáva
1 PL
zelená petrželka
3 snítky
pažitka
1 malý svazek
čerstvý tymián
1 snítka
česnek
1 stroužek
olivový olej
2 PL
toastový chléb nebo ciabatta
4 plátky
řeřicha, listy štěrbáku nebo rukoly na ozdobu
dle chuti
pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Brusinky vložte do kastrolku s pomerančovou šťávou a troškou vody. Zahřejte, rozmíchejte, odstavte a udržujte teplé. Bylinky opláchněte, osušte a nasekejte. Přidejte k nim prolisovaný česnek, pepř a olej a promíchejte. V této směsi obalte plátky chleba a položte je pod nebo na rozehřátý gril (220 °C). Camembert nakrájejte na 8 plátků. Když jsou plátky chleba mírně opečené, obraťte je a na každý položte 2 plátky sýra. Vraťte na či pod gril a grilujte, dokud se camembert neroztaví. Listy řeřichy, štěrbáku či rukoly opláchněte, osušte a rozložte na talíře. Na každý položte jeden sýrový toast, přelijte brusinkami a podávejte.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.11.2022 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist