Špenátové uzlíčky s gorgonzolou

Suroviny

mouka

250 g

olivový olej

2 PL

špenát

250 g

sodovka nebo minerální voda

3 dl

vejce

4 ks

sýr gorgonzola (niva)

100 g

jádra vlašských ořechů

50 g

jarní cibulka

2 ks

smetana

2 PL

máslo na smažení

dle potřeby

sůl, pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Promícháme mouku a vejce, přidáme olej a za stálého míchání vidličkou, pomalu postupně přiléváme sodovku. Musíme získat velmi řídké těstíčko. Misku s těstem přikryjeme a necháme asi půl hodiny odstát.

Náplň: nakrájenou cibulku osmahneme na másle dosklovata, přidáme špenát a pod poklicí dusíme asi 5 minut, odstraníme poklici a tekutinu necháme úplně odpařit. Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou se smetanou, přidáme nasekané ořechy, osolíme, opepříme a důkladně promícháme se špenátem.

Zelenou část cibulky krátce povaříme a podélně rozřízneme na proužky. Připravíme palačinky běžným způsobem, doprostřed dáme jednu lžíci náplně, zhotovíme úhledný balíček a převážeme proužky povařené cibulky.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.11.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist