Šlehaná ovocná pěna s jogurtem

slehana-ovocna-pena-s-jogurtem-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

pomeranč (chemicky neošetřený)
2 ks
velký meruňkový nebo broskvový kompot
2 sklenice
med
1 PL
želatina v prášku
20 g
bílý jogurt
150 ml
bílek (z kontrolovaných vajec)
2 ks

Postup přípravy:

Z půlky pomeranče nastrouhejte kůru a z druhé půlky kůru odkrojte a nakrájejte na pěkné proužky. Pomeranče vymačkejte. Meruňky slijte, přidejte šťávu z pomerančů (nechte stranou 3 lžíce), med a nastrouhanou kůru. Vše rozmixujte dohladka, přelijte do mísy a nechte stát. Zahřejte 3 lžíce šťávy, ale nevařte. Přisypte želatinu a dobře rozmíchejte, dokud není tekutina čirá. Přelijte ji do ovocné směsi, vmíchejte jogurt a vložte do chladu asi na 30 minut (aby hmota trochu ztuhla). Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zlehka ho vmíchejte do vychlazené hmoty. Tu rozdělte do pohárů a uložte ještě na chvíli do chladu. Poháry přizdobte proužky kůry a podávejte.

Tip: podávejte samotné nebo s křehkými sušenkami či piškoty.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.8.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist