Slaný závin s bramborou, rajčetem, sýrem a cibulí

slany-zavin-s-bramborou-rajcetem-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

listové těsto
1 balení
brambora předem uvařená ve slupce
2-3 ks
rajče
2-3 ks
cibule (nebo 2 naťové cibulky)
1 ks
nezrající přírodní sýr (nebo Balsýr)
100 g
vejce na potření
1 ks
olej (nejlépe olivový)
dle potřeby
mouka na vál
dle potřeby
provensálská bylinková směs
dle chuti
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Rajčata nakrájejte na tenká kolečka nebo na kostičky, cibuli nakrájejte na tenké proužky (pokud máte naťovou, nakrájejte i nať). Těsto rozdělte na poloviny a každou rozválejte na pomoučeném vále na plát asi 3 mm tenký. Pláty trošku potřete olejem. Doprostřed nasypte podélně do pruhu polovinu nastrouhaných brambor, osolte je a posypte provensálskou směsí. Brambory poklaďte polovinou rajčat a cibule, na ně rozdrobte polovinu sýra a vše ještě trošku posypte provensálskou směsí. Plát zaviňte, přendejte na plech vyložený pečicím papírem, na několika místech propíchněte vidličkou a potřete vejcem rozkvedlaným se lžičkou studené vody. Stejným způsobem připravte i druhý závin. Plech vložte do trouby vyhřáté na 200 °C, po pěti minutách teplotu snižte na 180 °C a záviny upečte dozlatova. Podávejte teplé nebo studené.

Tip: plát těsta zkuste potřít olejem rozmíchaným s utřeným stroužkem česneku. Záviny můžete před pečením posypat sezamovými semínky.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.10.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist