Sekaná s olivami a slaninou

sekana-s-olivami-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

mleté maso (hovězí, vepřové)
800 g
vejce
1 ks
mléko
2 PL
zelená petrželka
1 hrst
menší cibule
1 ks
česnek
4 stroužky
slanina
50 g
oliva (černá i zelená)
20 ks
olej
1 ČL
strouhanka ze 2 rohlíků
2 ks
sůl, pepř
dle chuti
oregano
dle chuti

Postup přípravy:

Mleté maso dobře rozmíchejte s vejci a mlékem. Vmíchejte koření, prolisovaný česnek, jemně nakrájenou cibuli, olivy, na kostičky nakrájenou slaninu a nasekanou zelenou petrželku. Zahustěte strouhankou, až vznikne tuhá směs. Ze směsi utvořte šišku, potřete ji olejem, vložte do pekáčku, podlijte a pečte. Během pečení podle potřeby podlévejte a přelévejte vypečenou šťávou.

Tip: sekanou podávejte teplou s vařenými bramborami nebo studenou s pečivem.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.2.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist