Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Dejte ji do větší pánve na rozehřátý tuk a krátce osmažte. Potom přidejte mleté maso, orestujte a ochuťte rozetřeným česnekem, solí a pepřem. Kysané zelí propláchněte, sceďte, pokrájejte a přidejte k masu. Za občasného míchání vařte asi 5 minut. Směs nechte vychladnout. Těsto rozválejte na pomoučeném vále na plát, rozkrájejte ho na čtverce a každý naplňte zelnou směsí. Okraje čtverců potřete rozkvedlaným vejcem, přeložte na trojúhelník a dobře přimáčkněte. Šátečky naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, několikrát propíchněte vidličkou, potřete vejcem (můžete posypat kmínem či hrubou solí) a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Teplotu trouby po 5 minutách snižte na 180 °C a šátečky upečte dozlatova (asi 20 minut).