Plněné cibule s mletým masem

plnene-cibule-s-masem-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

velká cibule
4 ks
olej
2 PL
mleté maso
150 g
vymačkaná žemle
2 PL
vejce
1 ks
bujón
1 dl
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Cibule vaříme 10 minut ve vroucí vodě. Potom je oloupeme a opatrně vybereme vnitřky tak, abychom vnějšek cibulí nepoškodili. Vyjmutou dužinu nasekáme, podusíme na oleji, přidáme maso spolu s namočenou a posléze vymačkanou žemlí. Stáhneme z ohně, vklepneme žloutek a okořeníme. Směsí plníme připravené cibule, které pak naskládáme do pekáčku, svlažíme bujónem a za občasného přelévání pečeme ve středně teplé troubě 30 minut.

Tip: při nákupu vybíráme velké cibule.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.3.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist