Plněné bramborové knedlíky

Suroviny

brambory
1,5 kg
vejce
1 ks
sůl
1 KL
hrubá mouka
300 g
krupice
200 g
uzené maso
200 g

Postup přípravy:

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladit. Oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme na hrubou moukou posypaný vál. Přidáme lžičku soli, vejce a za postupného přidávání mouky a krupice zpracujeme tužší těsto (nesmí se lepit na prsty). Mezitím dáme do většího kastrolu vařit vodu, kterou osolíme. Uzené maso nastrouháme na jemném struhadle. Z bramborového těsta vytvoříme placičky, na placičky dáme trochu nastrouhaného uzeného masa a knedlíky uzavřeme. Vložíme do osolené vařící vody a zlehka odmícháme ode dna. Když knedlíky vyplavou na povrch, vaříme ještě pět minut. Vyjmeme z hrnce, vložíme do mísy a promastíme jednou lžící oleje nebo sádla, aby se nelepily k sobě. Podáváme se zelím nebo špenátem.

Hodnocení

1.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.11.2014 7:51| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist