Plněné bramborové knedlíky

Suroviny

brambory
1,5 kg
vejce
1 ks
sůl
1 KL
hrubá mouka
300 g
krupice
200 g
uzené maso
200 g

Postup přípravy:

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladit. Oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme na hrubou moukou posypaný vál. Přidáme lžičku soli, vejce a za postupného přidávání mouky a krupice zpracujeme tužší těsto (nesmí se lepit na prsty). Mezitím dáme do většího kastrolu vařit vodu, kterou osolíme. Uzené maso nastrouháme na jemném struhadle. Z bramborového těsta vytvoříme placičky, na placičky dáme trochu nastrouhaného uzeného masa a knedlíky uzavřeme. Vložíme do osolené vařící vody a zlehka odmícháme ode dna. Když knedlíky vyplavou na povrch, vaříme ještě pět minut. Vyjmeme z hrnce, vložíme do mísy a promastíme jednou lžící oleje nebo sádla, aby se nelepily k sobě. Podáváme se zelím nebo špenátem.

Hodnocení

1.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.11.2014 7:51| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist