Pljeskavica s ovčím sýrem a ajvarem

Suroviny

směs mletého masa
1 kg
sůl
2 ČL
cibule
2 ks
pařený ovčí sýr, např. kaškavala
200 g
pepř
dle chuti
pálivá paprička
dle chuti

Postup přípravy:

Maso promícháme s najemno nasekanou papričkou, solí a pepřem. Cibule nasekáme najemno nebo nastrouháme a vmícháme do masa. Pak ho pořádně propracujeme rukama, v masu by neměl zůstat žádný vzduch, aby se směs pěkně spojila a držela pohromadě. Propracované maso dáme na dvě hodiny odpočívat do chladničky. Po vychlazení si připravíme list alobalu, položíme ho na prkénko a na jednu polovinu listu vytvoříme placičku z masa, velkou asi jako lívanec. Na tuto placičku položíme odkrojený plátek sýra (neměl by přesahovat okraje), vytvoříme si druhou placku z masa a položíme ji přes něj. Zakryjeme shora druhou polovinou alobalu a prkénkem pěkně rovnoměrně zmáčkneme, aby byla výsledkem placka silná 1 cm, alobal z ní půjde snadno sloupnout. Takto vytvořené placky opékáme z obou stran (nebude to trvat déle než několik minut). Tradiční přílohou je ajvar, dále buď pita nebo brambory. Skvělý je také salát z pečené jižní zeleniny, např. lilků nebo paprik, grilovaná cherry rajčátka, atd.

Foto zdroj: Podravka

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.7.2022 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist